Wateroverlast camping 

In Nederland zijn er veel campings en recreatieparken die ieder jaar weer vrezen voor de regenachtige dagen. Stroomt de Maas weer over? Blijft het waterpeil uit ons recreatie meer onder controle? Overstromingen gebeuren vaker dan ons lief is, dat is logisch. Een overstroming daar zit niemand op te wachten en zeker niet als u niet eens in de buurt bent om uw eigendom ervoor te beveiligen.

Angst voor wateroverlast op uw camping? 

Angst voor wateroverlast op uw camping is wellicht een wat overdreven uitspraak. Echter kunnen de zenuwen aardig oplopen als het waterpeil daadwerkelijk aan het stijgen is.
Hoe dicht staat uw stacaravan, of mobile home bij een rivier of meer? Heeft u hier wel eens over nagedacht?

Uiteraard is wateroverlast niet alleen een gevaar bij rivieren of meren, dit kan overal gebeuren. Staat uw camping erom bekend dat water niet goed in de aarde trekt? Of staat uw stacaravan of mobile home onderaan een verhoging? Ook op deze plekken gebeurd het dat u last heeft van wateroverlast.

We hebben genoeg voorbeelden van wat voor schade water kan veroorzaken. Water is een natuurlijke kracht waartegen weinig bestand is. Daarnaast is ook verzekeren tegen waterschade niet goedkoop.

Oplossingen tegen wateroverlast? 

Welke oplossingen zijn er tegen wateroverlast?

Wij bij Mobile Home Lifting hebben verschillende oplossingen voor u.

Het statische systeem is ons basis systeem. Dit zijn als het ware hijskranen welke uw mobile home omhoog tillen wanneer er risico op overstroming is. Dit gaat handmatig en vergt dus enige inspanning.

Het dynamische systeem is eens systeem dat onder uw woning wordt geplaatst. Wanneer er een overstroming plaatsvind wordt uw woning omhoog getild door het dynamische systeem welke met het waterpeil meestijgt.

En dan is er nog het drijfsysteem. Dit systeem is gebaseerd op betonnen drijf vlonders ook wel pontons genaamd. De inhoud van een met beton overgoten ponton is zo licht dat het in geval van stijgend waterpeil mee omhoog stijgt.

Neem contact met ons op 

Heeft u interesse in een van onze systemen zodat uw woning altijd op het droge staat? Neem dan eens contact op via de mail of telefoon en we helpen u graag verder.