Stacaravan Nederland

Iedereen kent ze wel in Nederland, de stacaravan. Een stacaravan is een paar maten groter dan een normale caravan. Het is dus ook niet zo dat een stacaravan regelmatig over de weg vervoerd mag en kan worden. Dit dient door speciale transportbedrijven gedaan te worden om deze dan af te leveren op de staplaats.

Stacaravan wateroverlast 

Stacaravans hebben een vaste staplaats. In Nederland, maar ook in andere landen kunnen deze staplaatsen wel eens voor problemen zorgen. Wateroverlast is hiervan de meest voorkomende.
Tijdens hevige regenval komt het vaak voor dat beken of rivieren buiten hun oevers treden. Ook kan dit het geval zijn bij speciaal aangelegde recreatie meren of natuurlijke meren.

Dit kan natuurlijk grote problemen veroorzaken voor uw stacaravan. Het weghalen en terugplaatsen van sta caravans is vaak geen optie daar dit een tijdrovende en dure oplossing betreft, welke ook nog eens tijdelijk is. Het is dus een jaarlijks terugkerend probleem.

Een verzekering afsluiten tegen waterschade is dus een absolute must, logischerwijs verzacht dit niet de ellende en tijd, maar het kan wel een hoop kosten dekken. Let wel op, wanneer je de verzekering afsluit is het belangrijk te informeren in welke maanden je niet verzekerd bent, om achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Oplossing tegen wateroverlast 

MHL heeft echter een tweede oplossing naast een verzekering. De verzekering is altijd een must have, niet alleen tegen waterschade maar ook tegen bijvoorbeeld diefstal.
Een oplossing voor wateroverlast is echter dichterbij en makkelijker dan u denkt.
MHL heeft namelijk verschillende soorten hefsystemen waardoor uw stacaravan ongeacht de hoeveelheid water die er bij in de buurt komt altijd op het droge blijft staan.

  • Zo is er een statisch systeem, dit is een handmatig hangsysteem waarbij u uw woning optakelt.
  • Dan hebben we een dynamisch systeem. Dit systeem wordt onder uw woning geplaatst en tilt uw woning op naar mate het water niveau stijgt.
  • En dan hebben we nog drijvende terrassen/pontons. Hierbij plaatsen we uw woning op een drijvende ponton waardoor deze altijd meedrijft met het water. (uiteraard wel op z’n plek).

Interesse in een oplossing 

Heeft u interesse in één van de oplossingen die wij u bieden om uw stacaravan op het droge te houden? Neem dan vrijblijvend contact op met MHL en we helpen u graag verder.

 

De systemen zijn gecontroleerd door een civiel engineers bureau en heeft wettelijke modelbescherming.