Voordeel van pontons?
Wat is een voordeel van pontons? Het grootste voordeel is dat ze nooit zullen zinken. De materie die in een ponton wordt gestopt is zo licht dat ze kunnen drijven. Dit zorgt ervoor dat als het waterpeil, om wat voor reden dan ook, stijgt, de pontons mee stijgen. Wellicht een herkenbaar voorbeeld van pontons is een “steiger” die mee omhoog en omlaag gaat wanneer er golven zijn. Het lijkt alsof de hele steiger mee doet aan een “wave”.
Doordat pontons vaak afgewerkt zijn met beton en weinig onderhoudt nodig hebben gaan deze jarenlang mee. Een bijkomend voordeel van het afwerken met beton is dat het water nauwelijks effect heeft op het beton. Hierdoor is de kans dat het beton scheurt of kapot gaat erg klein en maakt beton dus een betrouwbare deklaag. Daarnaast zorgt de afwerking met beton voor een enorme stabiliteit in het water.
Pontons kunnen ook afgewerkt worden met kunststof, met name bij onze beveiligingssystemen maken we gebruik van kunststof drijvers. Dit heeft te maken met het eigen gewicht en maatvoering. Deze kunststof pontons zijn recyclebaar.
Mocht een ponton onverhoopt toch lek geraken, geen nood, de binnenkant van pontons zijn zo gevuld dat water hier niet in kan komen. De ponton blijft dus gewoon drijven.
Gebruik van pontons?
Zoals al eerder vermeld zijn pontons voor heel veel zaken inzetbaar. Hieronder vind u een lijst met doeleinden waarvoor u pontons in kunt zetten:
- Werken vanaf het water
- Evenementen op het water
- Droog aanmeren/opvaren
- Steigers
- Drijvende bruggen
- Huizen op het water
- Presentaties op het water
Met name de huizen op het water zijn erg interessant. Wellicht heeft u altijd al interesse gehad in een woonboot of woonark? Met de pontons is wonen op het water tegenwoordig realistischer dan ooit. Niet alleen kan een ponton dit aan, ook kunt u het structuur van een huis aanhouden en niet per se voor een lange, maar smalle structuur zoals bij veel woonboten toch het geval is.
Interesse in pontons?
Heeft u interesse in pontons? Of wellicht in een heel project om te kunnen wonen op het water? Neem dan vrijblijvend contact op en we kunnen al uw vragen beantwoorden.
–
De systemen zijn gecontroleerd door een civiel engineers bureau en heeft wettelijke modelbescherming.