Drijvend wonen 

Drijvend wonen in Nederland is al erg normaal. Waar je ook gaat in Nederland, als er water is ziet u vaak woningen op het water. Normaal gesproken zijn dit woonboten of woonarken. Echter is het wonen op het water zo in opkomst dat er nieuwe mogelijkheden zijn om drijvend te kunnen wonen. Wij van MHL helpen u hier graag bij.

Drijvend wonen in Nederland 

Om in Nederland op het water te kunnen wonen zijn er allerlei wettelijke zaken die geregeld moeten worden. Dit is een hoop papierwerk en vergunning technisch is het niet altijd mogelijk of even makkelijk. Echter, waar een wil is, is een weg.
Laat u door deze eerste stappen dus niet ontmoedigen.
Drijvend wonen in Nederland is namelijk zeker de moeite waard. Niet alleen zijn er tal van mogelijkheden, het is ook nog eens erg rustig. Daarbij komt ook nog eens kijken dat er nooit een saaie dag is op het water.
Waar moet je allemaal rekening mee houden als je op het water wilt wonen in Nederland?

  • Ligplaatsvergunning, of het nu gaat om een woonboot, een woonark of een woning op pontons, een ligplaatsvergunning is verplicht.
  • Hou rekening met locatiebeperkingen in uw gemeente.
  • Er zijn jaarlijkse kosten voor het gebruik van grond, dit kan precario of erfpacht zijn, afhankelijk van de locatie.
  • Drijvende woningen hebben vaak een plat dak, hou dus rekening met extra energiekosten.
  • Voorzieningen en onderhoudt.
  • Aansluiting op riolering is verplicht.
  • Aansluiting op elektriciteitsnet is verplicht.
  • Aansluiting op waterleiding is niet verplicht maar wel makkelijk.
  • Andere hypotheek aanvraag, een drijvende woning wordt niet op eenzelfde manier gefinancierd als een huis op het vaste land.
  • Andere verzekeringen zijn nodig.

Mogelijkheden drijvend wonen in Nederland 

In Nederland zijn er zeker mogelijkheden om drijvend te kunnen wonen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele zaken en dan met name over ligplaatsvergunningen.
Er zijn tegenwoordig projecten die hele wijken op het water aan zouden willen leggen.

Interesse in een woning? 

Heeft u interesse om drijvend te wonen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij van MHL helpen u graag verder bij al uw vragen. Wij werken samen met RapidHome, een gerenommeerd bedrijf dat al sinds 1998 een specialist is op het gebied van mobile homes. Een mobile home van RapidHome en onze drijfsystemen maakt het voor iedereen mogelijk om op het water te wonen.

 

 

De systemen zijn gecontroleerd door een civiel engineers bureau en heeft wettelijke modelbescherming.