Drijfsystemen

Drijfsystemen zijn er al een tijdje. Helaas is nog lang niet iedereen bekend met het bestaan ervan. Niet alleen voor veel campings of parken is een drijfsysteem ideaal, ook voor het bouwen van nieuwe woningen zijn drijfsystemen een prachtige uitkomst.

Wat zijn drijfsystemen?

Een drijfsysteem is als het ware een vlonder die op water kan liggen. Door de structuur van zo’n vlonder, professioneel een ponton genoemd, kunnen er zeer zware objecten op worden geplaatst en blijft deze ponton alsnog drijven.
Onder onze beveiligingssystemen gebruiken we kunststof drijvers, dit in verband met een eigen gewicht en maatvoering. Deze zijn recyclebaar.
De pontons voor de drijvende huizen worden afgewerkt met beton, dit omdat dit het voor stabiliteit zorgt en het meest gebruiksvriendelijke materiaal is. Wanneer een ponton van staal is kan dit na verloop van tijd om onderhoud vragen.

Hoe werken drijfsystemen?

De drijfsystemen hebben een simpele werking. De inhoud van de pontons, waar het drijfsysteem eigenlijk op gebaseerd is, is een schuimsoort. Dit soort schuim is enorm ligt en sterk. Door het gewicht, of eigenlijk het ontbreken van, kan een ponton een zwaar object dragen en zelfs liften wanneer dit nodig is. Denk maar aan eb en vloed.

Wanneer het waterpeil stijgt, stijgt uw mobile home gewoon mee door de pontons die eronder liggen.
Alhoewel de inhoud van een ponton heel licht is, worden de drijvers voor drijvende woningen afgesealed met beton. Beton heeft weinig tot geen onderhoud, ook niet in combinatie met water. Hierdoor is het een ideaal materiaal voor dit gebruik. Daarnaast zorgt Beton ook voor een enorme stabiliteit.

Er zijn ook stalen pontons of zelfs van kunststof, beide zijn echter niet zo makkelijk en veilig als pontons gemaakt van beton.

Drijfsysteem tegen wateroverlast

Een drijfsysteem is dus een simpele oplossing tegen wateroverlast. Locaties dicht bij rivieren zoals de Maas of de Rijn zijn risicovol in de natte maanden in Nederland. Mocht u een mobile home, stacaravan of een geheel campingpark hebben in de buurt van water, dit kan ook een meer of de zee zijn, dan is wateroverlast een serieus probleem.
Met de drijfsystemen die wij aanbieden hoeft u zich niet druk te maken over het stijgende waterpeil.

Drijfsysteem kopen

Bent u geïnteresseerd geraakt in een drijfsysteem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij belopen met u het hele proces, van de voordelen tot eventuele nadelen, van twijfels en vragen tot aan oplossingen, denken wij met u mee.

Geïnteresseerd

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

 

De systemen zijn gecontroleerd door een civiel engineers bureau en heeft wettelijke modelbescherming.